6 saker som påverkar värmebehovet i ditt hus

Du behöver värme ditt hus för att skapa trivsel och komfort för dig och din familj.

Du vill kunna välja hur du är klädd inomhus och du vill kunna ta en varm dusch när du vill. Din innemiljö ska helt enkelt passa just dina vanor. Detta är utgångspunkten för din uppvärmning och ditt värmebehov.

Hur stort ditt värmebehov är beror också på skicket på ditt hus och hur vädret där du bor är. De faktorer som bestämmer ditt värmebehov är:

Värmebehov och temperatur

Ju kallare det är desto mer värme måste ditt värmesystem skicka ut i ditt hus. Om det blåser gör skiftande tryckförhållanden att kall uteluft läcker in.

Drivkraften för värmeförlusterna är främst temperaturskillnaden inomhus och utomhus. Om du trivs bättre med 23 grader inne har du ett större värmebehov än om du nöjer dig med 20 grader.

Nyttja gratisvärmen

Du kan täcka en stor del av ditt uppvärmningsbehov med gratisvärme och internvärme. Som gratisvärme räknar vi solinstrålning och värmeavgivning från personer. Internvärme är värme från elektriska installationer som kyl, frys, tv och belysning.

Stefan Nilsson – varmahus.se

Hej, Stefan Nilsson här. Det är jag som skriver det mesta här på sajten. Skriv en kommentar eller hör av dig om du undrar något. Förresten, du har väl hämtat Värmeguiden?

Skriv en kommentar: