Byt direktverkande elvärme till vattenburet värmesystem

Investera i ett vattenburet system

Om du vill byta ut dina elradiatorer fullt ut till ett annat värmesystem innebär det att du måste investera i ett vattenburet värmesystem.

I ett vattenburet system leds värmen ut i huset i rör kopplade till radiatorer som avger värmen i olika rum. Investeringen är kostsam och du bör räkna noga på lönsamheten på hela din investering, alltså även på driftkostnaden för det energislag du väljer att satsa på.

Du saknar troligen dessutom ofta pannrum och skorsten om du har direktel. Då kan det vara lämpligt att du i första hand tittar på alternativen fjärrvärme och värmepump.

Om du är nyfiken på kombinationen ved eller pellets tillsammans med solvärme kan du få en låg driftkostnad. En ackumulatortank, som visserligen är utrymmeskrävande, blir då hjärtat i ditt värmesystem.

Skaffa vattenburet värmesystem

Du kan installera ett vattenburet system för värmedistributionen i ditt hus. Som värmare kan du välja

  • radiatorer
  • fläktkonvektorer
  • golvvärme

Beroende på hur ditt hus ser ut kan det vara mera lönsamt att bara konvertera en del av huset. När du har ett vattenburet system har du betydligt fler alternativ för din uppvärmning.

Ditt nya värmesystem

När du väl skaffat ett vattenburet värmesystem har du flera sätt att producera värme på. Här är några alternativ:

Läs mer

Alternativ till direktverkande el – komplettera med luft-luftvärmepump, braskamin eller pelletskamin

Stefan Nilsson – varmahus.se

Hej, Stefan Nilsson här. Det är jag som skriver det mesta här på sajten. Skriv en kommentar eller hör av dig om du undrar något. Förresten, du har väl hämtat Värmeguiden?

Skriv en kommentar: