Energibesparing i fyra steg

Den billigaste värmen är den värme du inte behöver. Det finns säkert flera insatser du kan göra för att minska ditt värmebehov.

Även om du byter ut ditt värmesystem till ett med billigare driftkostnad så kostar varje kilowattimme pengar. Se därför till att noggrant se över vilken energibesparing du kan genomföra i ditt hus.

Energispara stegvis

Försök att följa denna metod stegvis när du funderar på att göra insatser för att spara energi och minska dina värmekostnader.

Poängen är att du stegvis minskar värmebehovet så att ditt befintliga eller nya värmesystem behöver producera så lite värme som möjligt. Det är då du minskar din energikostnad.

Energibesparing ger ett lägre värmebehov och minskad energikostnad

  • Med ett lägre värmebehov följer också att ditt effektbehov blir lägre. Då kan du välja en mindre storlek på ditt nya värmesystem och din investering blir mindre kostsam. Troligen kan du också nyttja t.ex. solvärme mer effektivt.
  • Du kan alltså minska dina kostnader för ditt nya värmesystem tack vare att du varit framsynt och sänkt ditt värmebehov. Och du minskar förstås dina värmekostnader ytterligare.

Stefan Nilsson – varmahus.se

Hej, Stefan Nilsson här. Det är jag som skriver det mesta här på sajten. Skriv en kommentar eller hör av dig om du undrar något. Förresten, du har väl hämtat Värmeguiden?

Skriv en kommentar: