Energibesparing steg 4 – Byt till ett värmesystem med lägre värmekostnader

Se till att du betalar mindre för värmen

Olja och el blir allt dyrare. Detta innebär att solvärme blir mer lönsamt. Värmepumpen använder mindre än hälften så mycket energi för samma uppvärmning. Pellets är knappt hälften så dyrt som olja.

Du kan komplettera ditt värmesystem med en luft-luftvärmepump eller en pelletskamin som sprider skön värme till en lägre kostnad.

Som du ser har du en mängd alternativ att välja på. Vad som passar dig bäst vet bara du. Se till att samla på dig bra information så att du kan göra ett klokt val.

Vilket värmesystem har du idag?

Här kan du läsa mer om de alternativ du har beroende på det värmesystem du har idag.

Använd den billigaste värmen

Den billigaste värmen är den värme du inte behöver. Se till att kolla över steg 1 till 3 i denna vägledning. Det finns säkert flera insatser du kan göra för att minska ditt värmebehov.

Med ett lägre värmebehov följer också att ditt effektbehov blir lägre, och du kan välja mindre storlek på ditt nya värmesystem.

Du kan alltså minska dina kostnader för ditt nya värmesystem tack vare att du varit framsynt och sänkt ditt värmebehov. Och du minskar förstås dina värmekostnader ytterligare.

Stefan Nilsson – varmahus.se

Hej, Stefan Nilsson här. Det är jag som skriver det mesta här på sajten. Skriv en kommentar eller hör av dig om du undrar något. Förresten, du har väl hämtat Värmeguiden?

Skriv en kommentar: